Na okruhu v Macau zomrel druhý pretekár za dva dni

16.11.2012 Celý región

Macao 16. novembra (TASR) - Motoristický okruh v Macau si vyžiadal druhú obeť za dva dni. Po tom, čo vo štvrtok zomrel portugalský motocyklový jazdec Luis Filipe de Sousa Carreira počas kvalifikácie na Veľkú cenu Macaa, v piatok skonal na rovnakej trati automobilový pretekár Phillip Yau Wing-choi z Hong Kongu.

Organizátori uviedli, že Yau, ktorý jazdil za tím Look Fong, narazil so svojím Chevroletom Cruze do bariéry počas kvalifikácie pretekov CTM Macau Touring Car Cup. Záchranári ho museli z vraku vystrihnúť, previezli ho do nemocnice, no 27 minút po príchode zraneniam podľahol.

Organizátori obhajujú bezpečnosť mestského okruhu a aj napriek dvom fatálnym haváriám, nezrušia víkendový program. "Nemyslím si, že je to otázka okruhu, v tejto podobe existuje už 60 rokov," uviedol traťový koordinátor Joao Manuel Costa Antunes.

Vo štvrtok sa okruhu Guaia stal osudným Carreirovi, ktorý podľa informácie agentúry AP havaroval a po prevoze do nemocnice zomrel. Organizátori po nešťastnej udalosti prerušili kvalifikáciu.
 

Vyberte región